Werkwijze

                                             praktijk 009.JPG

 

 

De behandeling door de eerstelijns psycholoog verloopt als volgt:

INTAKE

In het eerste gesprek neemt de psycholoog met u een intakeformulier door waarmee een inventarisatie wordt gemaakt van uw hulpvraag, de geschiedenis van de klachten, eventuele eerdere behandelingen en uw persoonlijke achtergrond. Vaak wordt ook gevraagd een aantal vragenlijsten in te vullen. Op deze manier kan een goed beeld worden gevormd van de klachten en een diagnose worden gesteld.
Op basis van de diagnose wordt een behandelplan opgesteld. 

BEHANDELING

In de behandelfase wordt gezocht naar manieren om de problemen zoals ze uit de intake naar voren kwamen, beter hanteerbaar te maken.

De praktijk maakt gebruik van technieken uit verschillende therapeutische richtingen, die gekozen worden afhankelijk van de klacht en de persoon, waarbij bijvoorbeeld voor depressieve klachten, overmatig piekeren en angstklachten gebruik wordt gemaakt van Cognitieve Gedragstherapie. Hierbij leert u vooral anders te denken, zodat situaties een andere betekenis krijgen en beter hanteerbaar worden. 
Ook wordt gebruik gemaakt van o.a. ontspanningoefeningen en psycho-educatie.
Tussen de gesprekken in zult u regelmatig huiswerkopdrachten kunnen krijgen. Deze zijn gericht op het nog beter in kaart brengen van de problemen, of op het oefenen van vaardigheden waardoor uw problemen beter hanteerbaar worden. De behandeling kan ondersteund worden met E-health van Therapieland, waarbij u online ondersteuning en oefeningen krijgt aangeboden.
Individuele gesprekken duren 45 minuten, relatie- en gezinsgesprekken duren meestal 1,5 uur.

(c) 2006 - 2022, EerstelijnsPsychologie-Waddinxveen.nl. - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!
Page generated in: 0.00638 seconds | 30 queries executed.